ENOSIG Discussie (threads)


[Date Prev][Date Next][Thread Prev][Thread Next][Date Index][Thread Index]

Re: Bootable USB-memory-stick, XP vervanger


On 05/04/14 14:36, Geert Stappers wrote:

Hoi,

Welke succes verhalen ken jullie over bootable USB memory sticks?

Die eventueel te installeren zijn.

Heeft zo'n beetje elke Linux distro die niet, inmiddels?

Maar ik moet natuurlijk voor eigen parochie preken: de Mageia LiveCD en LiveDVD isos laten zich uitstekend op een USB-key dd'en, waarna ze gewoon geboot kunnen worden als je USB als eerste bootmedium instelt in je BIOS. Als het je bevalt kun je het installeren vanuit een Live sessie, of rebooten en in het bootmenu meteen installeren (zonder Live sessie) kiezen, of zelfs een traditionele (niet-Live) DVD iso op een USB-key zetten en die installeren.

Enige kanttekening bij de Live iso's is: kies tijdens installatie *niet* automatisch voor het verwijderen van ongebruikte drivers etc, er werd in het verleden wel eens wat te enthousiast verwijderd.

Mageia's documentatie en de Mageia Welcome tool kwamen bij verschillende Engelstalige tests als winnaar uit de bus. Helaas ontbreken bij de (onvolledige) Nederlandse vertaling van de hulp voor het Mageia Configuratie Centrum (MCC) nogal wat screenshots :'-(

Gelukkig is de Engelstalige versie, ook bij een Nl installatie, altijd in te zien via doc.mageia.org :-)Het gaat om vervanging van Microsoft Windows XP.


Verdere achtergrond informatie:
* Een vriend vroeg mij er naar.
* Networkboot is nu helaas geen optie.


Groeten
Geert StappersFollow-ups:

Gerelateerd:


[ Date Index] [ Thread Index]